Drevjakter i norra Halland

SLAGERUP

JAKT & VILTVÅRD AB

hunting & gamekeeping
Drevjakter i Halland under 2019:


Välkommen till en trevlig dagjakt utanför Okome, Ullared! Drevjakt på rådjur och pälsvilt med inriktning för nya jägare.

Slagerup Jakt & Viltvård AB här glädjen att kunna erbjuda drevjakter i skogarna utanför Okome i Halland. Vi jagar rådjur och pälsvilt med hagelvapen. Vällagad varm fältlunch och dryck/tilltugg ingår. Jakten är särskilt inriktad på nya jägare med en grundlig genomgång före jakten, utplacering på pass med jaktledare/guide och möjlighet till urtagning och annat omhändertagande av fällt vilt tillsammans med instruktör.Jakten

Jakten bedrivs på välarronderade kuperade marker. Hundförarna arbetar på denna jakt med både långdrivande hundar och ambitionen är att drivna djur ska presenteras under lugna men spännande former för passkyttarna. Jaktbara viltslag är rådjur, hare och pälsvilt. Markerna har en tät rådjursstam och sporadiska grupper med vildsvin, vilket vi dock inte jagar dessa dagar. Således finns det utmärkta möjligheter för rådjur och räv i pass,

Jakten sker på förmiddagen och avslutas med varm fältluncd. Troféer tillfaller skytten. Kött ingår ej, men kan efter överenskommelse eventuellt köpas av skytten. Det tillkommer inga fällavgifter.


Dagjakt inkl drevjakt och lunch:  900 kr inkl moms.Nybörjarplatser

För nya jägare eller för dem som ännu inte varit med på drevjakt finns möjlighet att köpa en nybörjarplats. I dessa ingår utförligare instruktioner och Du har med dig en erfaren jaktguide ut till passet där ni går igenom skjutvinklar, kulfång och avstånd. Guiden finns med på passet och hjälper Dig även med att avgöra om ett djur i pass är skjutbart. För nybörjarplatser krävs ingen tidigare erfarenhet av klövviltjakt, men Du måste ha jägarexamen, eget hagelvapen och givetvis statligt jaktkort. Du får hjälp och pedagogiska instruktioner vid urtagning och hantering av fällt vilt och vi försöker om det är praktiskt möjligt att låta de nybörjare som vill ta ur vilt som fällts av andra skyttar.

(Vid eftersök eller andra akuta situationer kan jaktguiden komma att temporärt behöva lämna jägare på nybörjarplats - allt för att förkorta djurens lidande vid eventuella skadeskjutningar etc.)


Nybörjarplats inkl drevjakt, andjakt, jaktguide, lunch, afternoon tea: 1300 kr inkl moms.
Utrustning:


Hagelvapen med ammunition (US 3-4, 32-42 gram jaktammunition, bly, stål, vismuth el dyl.)

Jaktradio 155 MHz (Finns för utlåning enligt överenskommelse på nybörjarplats.)

Varma och väderbeständiga kläder. Signalplagg är obligatoriskt, minst i form av hattband och armbindel, men hellre större signalfärgade områden på jacka/väst. Klädstilen är fri och det ställs inga krav på tweed eller slips - men det är tillåtet! (För den noggranne noteras att jakten sker med hagel och att keps därigenom är den korrekta huvudbonaden, snarare än hattt, men knappast lär efterlevas...)

Egen utrustning som papper och penna, eventuella läkemedel.

Licenser, statligt jaktkort, jägarexamen och legitimation. Jägare som inte kan uppvisa detta, eller särskilt avtalat sk uppsyningsjakt med guide, kommer att avvisas omgående.Förtäring:


Lunch och dryck/tilltugg mellan såtarna ingår i priset. Lunchen består av viltgulasch eller motsvarande och intas utomhus vid öppen eld. Anmäl eventuella allergier i förväg och ta gärna med en egen vattenflaska och något för att höja blodsockret med på pass - jakt är till naturen spännande och oberäkneligt så det finns alltid en risk för enstaka förseningar under dagen. Det serveras ingen alkohol eller vegetariska alternativ.Säkerhet:

Säkerheten har högsta prioritet och stor vikt läggs vid säkra skott med bra kulfång, god kommunikation och tydlighet. Säkerhetsgenomgång sker muntligt vid jaktens inledning och säkerhetsinformation och regler skickas ut inför jakten. För den som skulle stuka foten eller skära sig i tummen kan noteras att det av en händelse kommer att finnas läkare som sjuksköterska på plats, samt första hjälpenutrustning.Avbokning och återbud:

Anmälan till jakten är personlig och kan inte överlåtas till annan person utan att detta godkänts skriftligen av arrangören. Anmälan gäller från det att inbetalning av avgiften kommit arrangören tillhanda och avbokning är endast möjlig fram till en vecka innan jakten. Om arrangemanget till följd av yttre omständigheter måste ställas in, som exempelvis extrema oväder, exceptionella oförutsedda händelser etc, återbetalas hela avgiften. Om delar av jakten till följd av yttre omständigheter skulle avsevärt försämras, som exempelvis jaktsabotage eller oanmälda busslaster med svampplockare, kommer Slagerup Jakt & Viltvård AB givetvis att återbetala motsvarande del av avgiften. För fullständiga regler och villoko hänvisas till skriftlig information som skickas i samband med bokning.


Johan Fredrik Emilsson

Slagerup Jakt & Viltvård AB

emilsson@slagerup.se

Välkommen!


Kontakta emilsson@slagerup.se eller 0725707160 för mer information eller för en intresseanmälan. 

Slagerup Jakt & Viltvård AB

www.slagerup.se

Djupedalsgatan 6

413 07 Göteborg

Org nr 559022-1676

Godkänd för F-skatt