Kurser

SLAGERUP

JAKT & VILTVÅRD AB

hunting & gamekeeping
Börja jaga!

Allt fler tar jägarexamen och utbudet av kurser är stort. Många väljer fortfarande att delta i en lång utbildning genom ett studieförbund, medan korta  intensivkurser växer i popularitet.


Vi har den största förståelse för att många upplever att teoriundervisning en kväll i veckan under en hel vinter kan kännas både långt och tråkigt, men vi tror inte heller att någon hinner lära sig tillräckligt mycket på en enstaka helg.


Mot bakgrund av detta har vi utformat en teoretisk utbildning inför jägarexamen över tre till fyra veckor, med seminarier och föreläsningar varvat med praktiska moment. Kursledare och föreläsare är inte bara erfarna och engagerade jägare utan även rutinerade och uppskattade  föreläsare med pedagogiska meriter.


Skytteträningen förlagd till de bästa anläggningarna i Västsverige och sker med rutinerade och välrenommerade instruktörer. Vi ser skyttet inför jägarexamen som en start på en regelbunden jaktskytteträning och vill att våra kursdeltagare ska fortsätta skyttet med instruktörerna långt efter det att de grundläggande kraven för jägarexamen är uppnådda.


Slagerup Jakt & Viltvård AB har inga egna provförrättare för jägarexamen, men vi hjälper till att förmedla och boka in provtillfällen. Som inom all annan seriös utbildning ser vi det som en självklarhet att det inte är samma personer som utbildar och examinerar.
Succén fortsätter -

Jägarexamen för akademiker


För Dig som gärna läser teori på egen hand, men kanske ännu inte tillbringar så mycket tid i skogen.


Att hantera ett vapen korrekt och uppföra sig som en jägare på kräver  ett visst mått av praktisk träning.

För dem som har lätt för att på egen hand läsa in facklitteratur, blir en kurs snabbt tråkig när lektionerna går långsamt samtidigt som den praktiska träningen är alldeles för kort. Eftersom de grundläggande kraven på jaktskytte vid proven inför jägarexamen är tämligen enkla, har många intensivkurser övervägande teori och endast ett par timmars skytte. Att bli en säker skytt, som kan ta snabba men vettiga beslut i en spännande jaktsituation, kräver emellertid många timmars träning. I synnerhet de nya jägarna i storstäderna saknar därför den träning av skytte och praktisk jakt som krävs för kunna agera säkert och samtidigt få utbyte av en ofta ganska dyr jaktresa. Vi ser det som vår uppgift att ge en grundläggande träning och inblick i den praktiska jakten och hoppas att våra elever fortsätter att läsa på, förkovra sig och övningsskjuta tillsammans med instruktörer och klubbar även långt efter jägarexamen. Seminarier och föreläsningar på denna kurs håller ett högre tempo och kräver ett egen instudering inför teoretiska moment.


Pris: 3500 kr inkl moms och kursliteratur.  Kostnad för ammunition och avgifter för provtillfällen tillkommer. Läs mer om kursen.


Privatundervisning

Att ta privatlektioner inför jägarexamen kan vara ett bra alternativ för dem som har svårt att hinna med en kurs eller gärna vill ha mesta möjliga utbyte av undervisningen. Ta med några goda vänner eller bjud dina barn på en kurs och förbered Er inför jägarexamen tillsammans.


Vid privatundervisning utgår vi självfallet från kundens förutsättningar och eventuella förkunskaper. Om Du redan nu vet att jakt med fågelhund är det som kommer att bli den jaktform  som faller sig mest naturligt eller är det Du alltid velat prova på, så fokuserar vi på fågeljakt och hagelskytte. Har Du ärvt skog i Norrland och vill börja jaga älg, så skräddarsyr vi lektioner för detta. För godkänd teoretiskt prov för jägarexamen krävs emellertid kunskaper inom alla vanliga jaktformer, så grundläggande undervisning inom detta är nödvändigt även för den som inte ens vill skjuta upp för klass 1-vapen, dvs  högviltprovet. Beroende på kundens önskemål kan skytteinstruktionerna förläggas till allt från den lokala skjutbanan till någon av landets absolut bästa anläggningar med mycket kvalificerade engelska instruktörer. Det går även bra att boka en eller två lektioner om Du redan har jägarexamen, men inte jagat på många år och nu plötsligt blivit inbjuden på fin fasanjakt med företaget eller svärfar. Vi vet när det är hatt eller keps som gäller och när slipsen ska med.     

Slagerup Jakt & Viltvård AB

www.slagerup.se

Djupedalsgatan 6

413 07 Göteborg

Org nr 559022-1676

Godkänd för F-skatt